dokladnie nad.
jak zdejmesz pokrywe tego przepustu u zagladniesz od pedalow w gore to zobaczysz niebo - ja zobaczylem gebe kolegi ktory zagladal z gory
szukalem zdjecia w swych zbiorach ale ni natrafilem
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
nie ma co ruszać podszybie, jest pod kierownicą otwór, wychodzący w komorze silnika, wystarczy przepchnąć czymś długim tak około 120 cm i spokojnie przejdzie, testowałem ten patent w 2 skodach, Swojej i AndrzejaZ
dokładnie tak jak pisze Guguś, trzeba wziąć wieszak druciany (zwykły na ciuchy, ma twardy drut który się nie wygina) i przepchać przez ten otwór pod kierownicą gdzie fabryczna wiązka przewodów na końcu druta przyczepiasz kabel np. taśmą izolacyjną i po kłopocie mi to zajęło jakieś 10 min.
Panowie odświeżam temat.
Po wielu próbach przeciągania kabla od wiązki przewodów technicznych dochodzę do stwierdzenia że mi to nie idzie. :cry: I dodatkowo w żadnym wypadku nie mogę popchać pręta dalej. Coś stawia opór.
Nie chcę niczego uszkodzić.
Czy mogę prosić o jakieś zdjęcia albo wytyczne jak zrobić to na "dotyk" aby nie podziurawić czegoś lub porwać kabli :?:
Ja przepychałem tym otworem o którym pisze Guguś. W komorze silnika jest on poniżej serwa po prawej stronie. Od strony silnika pchałem drut i wyszedł mi w okolicy pedałów (troche nad). Nie przeszedł bez oporów, trzeba się troche nacisnąć ale całoś to max 20min roboty. Kabel który przekładałem to 2x4mm^2 więc miejsca tam jest sporo
KAMA_PL, w Octavii z zamknietymi oczami mozna to zrobic, jakbys widzial co w meganie trzeba :diabelski_usmiech
akumulator, komputer plus obudowa filtra out, u mnie obudowa filtra stawiala opor to kurde meczylem sie bez jej sciagania samo przeciaganie trwalo z 1,5 godziny :lol: a przelotka to gruba potrójna gumowa "tulejka" i przy okazji tam to mozna dopiero rzeczy napsuc
Komentarz